top of page
Search
  • Writer's pictureFré

Je denkt nee, maar het is ja. Je denkt stop, maar het is ga.

Updated: Dec 11, 2020


Sloom lig ik op de bank in mijn afzichtelijke huispak. Ik ben in 100% klaagmodus en ga er eens even goed voor liggen.

‘ Kutcorona’, scheld ik, terwijl ik nog een flinke slok van m'n wijn neem en met 1 oog naar het sinterklaasjournaal kijk.

'Ik kan geeneens retreats organiseren nu.’

O wat zielig ben ik. Ik de grote retreat-organisator ( ik heb welgeteld nu 2 kleine retreats georganiseerd) wordt gestopt in de verwezenlijking van mijn grote droom door het vreselijke coronamonster. Ik heb onwijs zin om me even helemaal te laten gaan; lekker los op corona, met een fles wijn voor de tv en morgen zien we wel weer verder.

Mijn ex die bij me op bezoek is steekt er helaas een stokje voor. Hij kent me jammer genoeg erg goed.


'Hoezo?' vraagt hij. 'De Canarische eilanden staan op code geel' (daar organiseer ik altijd mijn retreats). 'En mensen snakken naar zon,' gaat ie door. 'Bovendien hebben ze nu onwijs behoefte en tijd om aan zichzelf te werken. Hoezo geen retreats?'

Daar ging mijn avondje gallen.

Want hij had gelijk. Het moment dat hij het zei wist ik dat mijn klaagzang nergens op sloeg. En het grappige: ik was geeneens opgelucht. Nee, ik was beledigd. Ik had me helemaal ingegraven in m’n slachtofferschap, en zat net zo lekker in mijn rol.

Hoezo mogelijkheden?? Hoezo nieuwe kansen??

Want voor we het weten zijn we gehecht aan hetgeen wat we kennen, al helpt het ons geen stap verder.

’S ochtends ligt ons bed zo lekker dat we er niet uit kunnen komen.

’S avonds is juist de bank zo comfortabel dat we niet naar bed willen.

Waar we zijn willen we blijven, tot het moment dat het ons echt, echt heel veel ellende oplevert.

Of je ex je even goed toespreekt.Moraal van dit verhaal? Kijk nog eens goed naar je gedachten die je vertellen wat je allemaal niet kan. Door de corona-crisis, door het weer, door je werk, je partner, de kinderen, je gewicht, je uiterlijk, je familie, je vrienden, of in jouw geval misschien juist door je ex:)

En vraag je dan af: klopt het wat ik mezelf vertel?

Of, denk je een nee en is het eigenlijk een ja? En denk je stop, maar is het ga?

Dan weet je wat je te doen staat.
NB. Duwtje in de rug nodig (of harde stokslagen) om van jouw nee een ja te maken?

Mijn volgende retreat is van 7-13 februari 2021 .

Meer info vind je hier: www.soulservice.org/retreats22 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page